poniedziałek, 23 kwietnia 2018

MENU OBIADOWE 23.04.2018r. – 11.05.2018r.


Menu obiadowe
W dniach: 23.04.2018r. – 11.05.2018r.

Poniedziałek 23.04.2018r.
Krupnik na rosole z jarzynami.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, zielenina, czosnek, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Makaron z serem żółtym i dżemem, kompot.
(makaron, masło, ser żółty, dżem, sól, mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny:  mąka, seler, ser żółty.
Wtorek 24.04.2018r.
Filet drobiowy duszony w jarzynach w sosie musztardowym, ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami i orzeszkami w sosie majonezowo- śmietanowym, herbata owocowa.
(filet drobiowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, sól, pieprz, przyprawy, śmietana, mąka, zielenina, musztarda, kapusta pekińska, brzoskwinie, orzeszki, majonez, masło, ziemniaki, cukier, herbata owocowa)
Alergeny: seler, śmietana, orzeszki.

Środa 25.04.2018r.
Zupa ziemniaczana, pieczywo.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, śmietana, zielenina, włoszczyzna, czosnek, zioła, przyprawy, sól, pieprz)
Ryż wypiekany z truskawkami i bitą śmietaną, herbata z cytryną.
(mleko, masło, ryż, śmietana, kefir, truskawki, cukier puder, cukier waniliowy, herbata, cytryny, cukier)
Alergeny:  mąka, seler, mleko, śmietana.

Czwartek 26.04.2018r.
Zapiekanka makaronowa z polędwiczkami wieprzowymi w sosie pomidorowym pod pierzynką serową, kompot.
(makaron, masło, polędwiczki wieprzowe, pomidory, sól, pieprz, zioła, przyprawy, śmietana, ser żółty, mąka,  mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: mąka, śmietana, ser żółty.

Piątek 27.04.2018r.
Barszcz ukraiński z fasolą.
(porcja rosołowa, barszcz ukraiński, koncentrat buraczany, czosnek, śmietana, fasola, sól, pieprz, zioła, zielenina)
Pierogi ruskie, herbata z cytryną.
(mąka, jaja, ziemniaki, ser biały, cebula, masło, sól, pieprz, herbata, cytryny, cukier)                                                                                                                   
Alergeny: śmietana, mąka, jaja, ser biały, fasola.

Poniedziałek 07.05.2018r.
Żurek z jajkiem, kiełbasą i pieczywem.
(porcja rosołowa, żurek w butelce, jaja, kiełbasa wiejska, chrzan, czosnek, pieczywo, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot.
(makaron, masło, mięso mielone, sos boloński, koncentrat pomidorowy, mąka, bazylia, sól, pieprz, zioła, przyprawy, mieszanka kompotowa, cukier )
Alergeny: śmietana, jaja, mąka.
Wtorek 08.05.2018r.
Bitki wieprzowe w sosie, ziemniaki, sałatka staropolska z pomidorów i ogórków, kompot jabłkowy.
(schab, olej, mąka, cebula, ziemniaki, masło, sól, pieprz, zioła, przyprawy, papryka słodka, szczypiorek, śmietana, ogórki, pomidory, jabłka, cukier)
Alergeny: mąka, śmietana.

Środa 09.05.2018r.
Zupa jarzynowa z ziemniakami, chleb.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, bukiet jarzyn, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina)
Krokiety z kapustą słodką, herbata cytrynowa.
(mleko, mąka, jaja, kapusta, cebula, olej, bułka tarta, sól, pieprz, zioła, przyprawy,  herbata, cukier, cytryny)
Alergeny: seler, śmietana, mąka, mleko, jaja.

Czwartek 10.05.2018r.
Pieczeń z indyka, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy.
(filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, masło, ogórki, szczypiorek, majonez, śmietana, mieszanka kompotowa,  cukier, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Alergeny:  śmietana, seler.

Piątek 11.05.2018r.
Zupa pomidorowa.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, zupa pomidorowa mrożona, koncentrat pomidorowy, makaron, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Kopytka serowo- ziemniaczane, herbata z cytryną.
(mąka, jaja, ziemniaki, ser biały, mąka ziemniaczana, masło, herbata, cukier, cytryny)
Alergeny: jaja, mąka, seler, śmietana, ser biały.

Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr. II

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz