wtorek, 2 stycznia 2018

MENU OBIADOWE 2-12 I 2018r

W dniach: 02.01.2018r. – 12.01.2018r.


Wtorek 02.01.2018r.
Zupa pomidorowa z ryżem.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat 
pomidorowy, ryż, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy, zielenina)
Makaron z serem białym, kompot wieloowocowy.
(makaron, masło, ser biały, sól, mieszanka kompotowa mrożona,
 cukier)
Alergeny: mąka, śmietana, seler, ser biały)
Środa 03.01.2018r.
Gulasz z karkówki z wypiekaną kaszą gryczaną, ogórek konserwowy, herbata z cytryną.
(karkówka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, mąka, sól, pieprz, zioła, przyprawy, kasza gryczana, masło,
 ogórki konserwowe, herbata, cytryny, cukier)
Alergeny:  śmietana, mąka, seler.

Czwartek 04.01.2018r.
Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, sałatka lodowa z jajkiem, kompot.
(filet drobiowy, jaja, mąka, bułka tarta, olej, ziemniaki, masło, sól, pieprz, zioła, przyprawy, sałata lodowa, szczypiorek,
 majonez, śmietana,  mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: jaja, śmietana, mąka.

Piątek 05.01.2018r.
Zupa borowikowa.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, zupa borowikowa mrożona, zacierka, śmietana, sól, pieprz, zioła, 
zielenina)
Ryż wypiekany z truskawkami i bitą śmietaną, herbata z cytryną.
(mleko, masło, ryż, cukier, śmietana, kefir, truskawki, cukier puder, cukier waniliowy, herbata, cytryny)                                                                                                                     
Alergeny: seler, śmietana, mleko.

Poniedziałek 08.01.2018r.
Zupa z kaszą manną na rosole z warzywami.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, kasza manna, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem bolońskim, kompot truskawkowy.
(makaron, mięso mielone, sos boloński, koncentrat pomidorowy, mąka, cebula, masło, sól, pieprz, przyprawy, zioła,
 zielenina, truskawki, cukier)
Alergeny: mąka, seler.

Wtorek 09.01.2018r.
Filet drobiowy duszony w jarzynach w sosie musztardowym, ziemniaki, sałatka
 z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami i orzeszkami, kompot wiśniowy.
(filet drobiowy, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, masło, sól, pieprz, zioła, przyprawy, kapusta pekińska, brzoskwinie, orzeszki, musztarda, śmietana, mąka, majonez, syrop wiśniowy, cukier)
Alergeny: mąka, seler, śmietana.

Środa 10.01.2018r.
Zupa ziemniaczana z jarzynami.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, ziemniaki, śmietana, sól, pieprz, zioła,
 zielenina, czosnek)
Naleśniki z serem waniliowym (porcja 2 szt.), herbata owocowa.
(mleko, mąka, jaja, cukier, cukier waniliowy, ser biały, olej, herbata owocowa)
Alergeny: mąka, ser biały, seler, jaja, mleko, śmietana.

Czwartek 11.01.2018r.
Pałeczki drobiowe wypiekane, ziemniaki, sałatka z marchewki, jabłka i kalarepy w sosie śmietanowym, kompot wieloowocowy.
(filet drobiowy, marchewka, ziemniaki, masło, jabłka, kalarepa, zielenina, śmietana, majonez, szczypiorek, mieszanka 
kompotowa,  cukier, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Alergeny:  śmietana.

Piątek 12.01.2018r.
Filet rybny z miruny smażony, ziemniaki, sałatka z buraczków, herbata z cytryną i miodem.
(ryba, jaja, bułka tarta, mąka, olej, ziemniaki, masło, sól, pieprz, przyprawy, buraki ćwikłowe, ocet, herbata, miód, cytryny)
Alergeny: ryba, jaja, mąka.


Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego
 i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr. II

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz