środa, 17 stycznia 2018

MENU OBIADOWE 15 -26 I 2018r

Menu obiadowe
W dniach: 15.01.2018r. – 26.01.2018r.
Poniedziałek 15.01.2018r.
Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską, pieczywo mieszane.
(porcja rosołowa, żurek w butelce, jaja, kiełbasa wiejska, śmietana, chrzan, czosnek, sól, pieprz, zioła, przyprawy, chleb)
Makaron z dżemem i serem żółtym, kompot wieloowocowy.
(makaron, masło, dżem, ser żółty, sól, mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: jaja, śmietana, mąka, ser żółty.
Wtorek 16.01.2018r.
Bitki wieprzowe w sosie cygańskim z kaszą jęczmienną wypiekaną, surówka z kapusty kiszonej, herbata z cytryną.
(schab, sól, pieprz, zioła, przyprawy, mąka, olej, kasza jęczmienna, masło, śmietana, zielenina, kapusta kiszona, jabłka, marchewka, kminek, cebula, herbata, cukier, cytryny)
Alergeny: mąka, śmietana.
Środa 17.01.2018r.
Krupnik na rosole z jarzynami.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka , seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, kasza jęczmienna, sól, pieprz, zielenina)
Pizzerki z ketchupem i sosem czosnkowym, herbata z cytryną (porcja 2 szt.).
(szynka konserwowa wieprzowa, jaja, mąka, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, przyprawy, papryka, pieczarki, olej, mleko, ser żółty, ketchup, sos czosnkowy, herbata, cytryny, cukier)
Alergeny: jaja, mąka, ser żółty, mleko.
Czwartek 18.01.2018r.
Kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, ćwikła, kompot.
(filet drobiowy, jaja, mąka, bułka tarta, olej, ziemniaki, masło, sól, pieprz, zioła, przyprawy, buraki ćwikłowe, chrzan, ocet,  mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: jaja, mąka.
Piątek 19.01.2018r.
Zupa ziemniaczana przecierana z czosnkiem i bułeczką.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, włoszczyzna, bukiet jarzyn, ziemniaki, czosnek, śmietana, sól, pieprz, zioła, bułeczki, zielenina)
Pierogi ruskie, herbata owocowa.
(mąka, jaja, sól, pieprz, ziemniaki, ser biały, cebula, masło, herbata owocowa, cukier)                                                                                                                   
Alergeny: seler, śmietana, mąka, jaja, ser biały)
Poniedziałek 22.01.2018r.
Kapuśniak z wędliną i pieczywem.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, kiełbasa, kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy, kminek, pieczywo, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Kasza jaglana ze śliwką wypiekana, polana bitą śmietaną z galaretką pomarańczową, woda z miętą i cytryną.
(mleko, masło, kasza jaglana, śliwki kalifornijskie, śmietana, cukier puder, galaretka, cukier, mięta, cytryny)
Alergeny: seler, mleko, śmietana.
Wtorek 23.01.2018r.
Tymbaliki wieprzowe w sosie paprykowo- pomidorowym, ziemniaki, ogórek konserwowy, kompot.
(mięso mielone wieprzowe, jaja, bułka tarta olej, cebula, ziemniaki, masło, sól, pieprz, zioła, przyprawy,  koncentrat pomidorowy, papryka słodka mielona, mąka, zielenina, ogórki konserwowe, śmietana, mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: mąka, śmietana, jaja.
Środa 24.01.2018r.
Zupa porowo- jarzynowa z zacierką.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, bukiet jarzyn, włoszczyzna, zacierka, śmietana, sól, pieprz, zioła, zielenina, czosnek)
Makaron zapiekany z kiełbasą podsuszaną i serem żółtym, herbata cytrynowa.
(makaron, masło, kiełbasa podsuszana, ser żółty, warzywa na patelnie, mąka, pomidory suszone, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, zioła, przyprawy, zielenina, herbata, cukier, cytryny)
Alergeny: mąka, ser żółty, seler, śmietana.
Czwartek 25.01.2018r.
Pieczeń z indyka, ziemniaki, sałata lodowa w sosie śmietanowym, kompot wieloowocowy.
(filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, masło, sałata lodowa, zielenina, śmietana, majonez, szczypiorek, mieszanka kompotowa,  cukier, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Alergeny:  śmietana, seler.
Piątek 12.01.2018r.
Barszcz ukraiński z ziemniakami i jajkiem.
(porcja rosołowa, barszcz ukraiński mrożony, koncentrat buraczany, jaja, śmietana, ziemniaki, sól, pieprz, przyprawy, zioła)
Kopytka, herbata z cytryną i miodem.
(ziemniaki, ser biały, jaja, mąka, mąka ziemniaczana, sól, pieprz, masło, herbata, miód, cytryny)
Alergeny: jaja, mąka, śmietana, ser biały.


Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr. II

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz