poniedziałek, 13 listopada 2017

MENU OBIADOWE 13 - 24 XI 2017


Poniedziałek 13.11.2017r.
Zupa grzybowa ze śmietaną.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, zupa grzybowa mrożona, makaron, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Ryż z jabłkami i bitą śmietaną z galaretką, kompot jeżynowy.
(mleko, masło, ryż, jabłka, śmietana, cukier puder, cukier waniliowy, galaretki owocowe, cukier, syrop jeżynowy)
Alergeny: śmietana, seler, mleko.
Wtorek 14.11.2017r.
Pieczeń z indyka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot śliwkowy.
(filet z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, olej, sól, pieprz, zioła, przyprawy, ziemniaki, masło, jabłka, śmietana, śliwki, cukier)
Alergeny: seler, śmietana.
Środa 15.11.2017r.
Zupa zacierkowa z jarzynami.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, zacierka, bukiet jarzyn, śmietana, sól, pieprz, zioła, przyprawy, zielenina)
Makaron zapiekany z kiełbasą w sosie pomidorowym pod serową pierzynką, kompot z owoców mieszanych.
(makaron, masło, kiełbasa żywiecka, sos pomidorowy, koncentrat pomidorowy, mąka, ser żółty, sól, pieprz, zioła, przyprawy, zielenina, mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: seler, śmietana, ser żółty, mąka.
Czwartek 16.11.2017r.
Podudzie z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z selera z rodzynkami, kompot.
(podudzie z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, masło, sól, pieprz, zioła, przyprawy, rodzynki, śmietana, mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: seler, śmietana.
Piątek 17.11.2017r.
Ryba miruna panierowana, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, herbata z miodem i cytryną.
(ryba, jaja, mąka, bułka tarta, olej, buraki ćwikłowe, chrzan, ocet, ziemniaki,  masło, sól, pieprz, herbata, miód, cytryny, cukier)                                                                                                                      
Alergeny:  jaja, mąka, ryba.
Poniedziałek 20.11.2017r.
Zupa myśliwska z pieczywem.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, kapusta, papryka, kiełbasa wiejska, ziemniaki, pieczywo, sól, pieprz, zioła, przyprawy, natka pietruszki)
Makaron z dżemem malinowym i serem żółtym, woda z miętą i cytryną.
(makaron, masło, dżem, ser żółty, sól, mięta, cytryny)
Alergeny: seler, mąka, ser żółty.
Wtorek 21.11.2017r.
Gulasz mięsno- jarzynowy z wypiekaną kaszą gryczaną, ogórki konserwowe, kompot wieloowocowy.
(szynka wieprzowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, śmietana, kasza gryczana, mąka, ogórki konserwowe, sól, pieprz, zioła, przyprawy, masło, mieszanka kompotowa, cukier)
Alergeny: mąka, seler, śmietana.
Środa 22.11.2017r.
Bigos staropolski z pieczywem mieszanym, herbata, banan.
(kapusta kiszona, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, kiełbasa wiejska, kiełbasa podwawelska, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, grzyby suszone, powidło śliwkowe, sól, pieprz, zioła, przyprawy, karkówka, żeberka mięsne, herbata, cukier)
Alergeny: mąka, seler.
Czwartek 23.11.2017r.
Kotlet panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowo- majonezowym, kompot z truskawek.
(filet drobiowy, jaja, bułka tarta, mąka, olej, ziemniaki, masło, kapusta pekińska, zielenina, śmietana, majonez, truskawki,  cukier, sól, pieprz, zioła, przyprawy)
Alergeny: jaja, śmietana.
Piątek 24.11.2017r.
Zupa ziemniaczana przecierana z czosnkiem i bułeczką.
(porcja rosołowa, marchewka, pietruszka, seler, por, cebula, ziemniaki, śmietana, czosnek, sól, pieprz, zioła, zielenina)
Kopytka serowo- ziemniaczane, kompot jabłkowo- gruszkowy.
(mąka, jaja, ziemniaki, mąka ziemniaczana, ser biały, sól, pieprz, masło, jabłka, gruszki, cukier)
Alergeny: seler, śmietana, mąka, jaja, ser biały.


Wszystkie alergeny są wymienione w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r., w załączniku Nr. II

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz